Ruud van Nistelrooij
NOS Voetbal

'Van Nistelrooij in gesprek met Club Brugge'

Ruud van Nistelrooij zou zomaar eens de volgende trainer van Club Brugge kunnen zijn: volgens verschillende Belgische media is de voormalig PSV-trainer in gesprek met de Belgische topclub.

De huidige interim-hoofdtrainer van Club Brugge, Nicky Hayen, stopt na dit seizoen. Van Nistelrooij zit sinds vorig jaar mei zonder club, toen vertrok hij bij PSV.

Van Nistelrooij maakte als voetballer naam door als spits aan de lopende band te scoren en kende een mooie carrière bij clubs als PSV, Manchester United en Real Madrid. Ook was hij 33 keer trefzeker voor het Nederlands elftal.

Na zijn actieve carrière werd 'Van the Man' trainer van Jong PSV en de hoofdmacht van PSV. Met het eerste elftal van de Eindhovense club won hij de beker en de strijd om de Johan Cruijff-schaal. Toch vertrok de oud-aanvaller: hij zei dat er in zijn ogen toch "te weinig draagvlak en support" was om nog langer door te gaan.

Meerdere kandidaten

Dat de voormalig topspits in gesprek is met Club hoeft nog niet te betekenen dat hij de baan ook daadwerkelijk krijgt, zo melden ze in België. Er zou bijvoorbeeld ook gesproken worden met Karel Geraerts, van Schalke 04.

Club Brugge, de huidige nummer vier van de Belgische competitie, heeft ook geen haast met het aanstellen van een nieuwe trainer, de nieuwe oefenmeester hoeft pas na het EK in Duitsland te beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl