Shohei Ohtani
NOS Sport

Tolk spil in gokschandaal rond sterhonkballer Ohtani: 'Hij heeft me bestolen'

Twee dagen voor in Amerika het nieuwe Major League-Baseball-seizoen op gang op komt, is het honkbal in de ban van een gokschandaal rond sterspeler Shohei Ohtani. De Japanner ontkent zelf gewed te hebben op sportwedstrijden; zijn tolk met gokschulden zou hem bestolen hebben.

Het uithangbord van Los Angeles Dodgers zei vannacht op een persconferentie nooit te hebben geweten dat de inmiddels ontslagen tolk Ippei Mizuhara zijn geld gebruikte om gokschulden te betalen.

Ohtani, die in december bij de Dodgers een recordcontract van 645 miljoen euro tekende, werd vorige week in grote verlegenheid gebracht. Toen werd duidelijk dat Mizuhara voor meer dan een miljoen euro aan gokschulden heeft bij een illegale bookmaker. Tegen de tolk en de bookmaker loopt een strafrechtelijk onderzoek.

Geëmotioneerd

Op de persconferentie verklaarde een geëmotioneerde Ohtani dat Mizuhara jarenlang tegen hem heeft gelogen en hem ruim 4,1 miljoen euro afhandig heeft gemaakt. Op de vraag hoe zijn voormalige tolk geld van zijn rekening kon halen, ging hij niet in.

Wel zei de nieuwe aanwinst van de Dodgers "bedroefd en geschokt" te zijn dat iemand die hij vertrouwde, dit heeft gedaan. "Ippei heeft geld van mij gestolen en leugens verteld."

Ohtani verruilde in 2018 de Japanse profcompetitie voor de Major League Baseball, waar hij bij Los Angeles Angels ging spelen. Daarbij fungeerde Mizuhara als tolk en vertrouwenspersoon.

Shohei Ohtani

"Ik heb nooit op honkbal of andere sporten gewed of iemand anders gevraagd dat voor mij te doen", zei Ohtani, geholpen door Dodgers-staflid Will Ireton, die als tolk fungeerde. "Ik heb nooit via een bookmaker gegokt en mij is ook nooit gevraagd om te helpen bij het betalen van weddenschappen voor iemand anders."

Ohtani vertelde voor het eerst van het gokprobleem van zijn tolk te hebben gehoord tijdens twee competitiewedstrijden die de Dodgers vorige week in Zuid-Korea speelden tegen San Diego Padres als opening van het nieuwe seizoen.

Bijzondere honkballer

Othani is een bijzondere honkballer. Behalve dat de Japanner als werper tot de buitencategorie behoort, is hij ook een van de beste slagmensen. Afgelopen seizoen kwam hij tot 44 homeruns in de MLB, terwijl hij ook nog eens tien wedstrijden won als werper.

Bij zijn nieuwe club Los Angeles Dodgers zal hij dit seizoen als gevolg van elleboogoperatie alleen maar slaan. De Dodgers spelen in de nacht van donderdag op vrijdag tegen St. Louis Cardinals.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl