Op de A28 in Groningen was het vanochtend even druk
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Verkeersdrukte Groningen blijft uit ondanks werkzaamheden ringweg

Hoewel de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg in Groningen nu echt zijn begonnen, hebben ze nog niet geleid tot ernstige verkeershinder. De ANWB spreekt van een soepele start.

De komende maanden worden het vernieuwde Julianaplein en de ringwegtunnel aangesloten op bestaande wegen.

Vanwege de werkzaamheden (onderdeel van de Operatie Ring Zuid) worden de wegen rond het drukke knooppunt de komende weken regelmatig in verschillende rijrichtingen afgesloten, soms zelfs in beide richtingen. Vrijdag waren de eerste afsluitingen, vanaf vandaag is de N7 bij het knooppunt in beide richtingen voor meer dan een maand dicht.

'Verkeer rijdt soepel door'

Omdat er flinke hinder wordt verwacht, kregen weggebruikers het advies de auto de komende tijd zoveel mogelijk te laten staan. Ook zijn er afspraken gemaakt met bedrijven en organisaties in de regio om thuiswerken, reizen met de fiets of het openbaar vervoer te promoten.

Verslaggevers van RTV Noord meldden vanochtend dat het verkeer overal goed door kon rijden. Op sommige plekken was het zelfs rustiger dan normaal. "Het niet heel veel drukker is dan iedere andere ochtend", merkt een verslaggever op. "Het verkeer rijdt soepeltjes door."

Aan de zuidelijke ringweg van Groningen begonnen afgelopen vrijdag de grootschalige werkzaamheden

Er werd ook gevreesd dat lokale en provinciale wegen in de buurt vanwege de werkzaamheden in de stad Groningen last zouden krijgen van sluipverkeer, zoals bijvoorbeeld op de in- en uitvalswegen in Drenthe. RTV Drenthe meldt dat hier tot nu toe geen sprake van is.

In Drenthe waren wel al maatregelen genomen om sluipverkeer tegen te gaan. Bij de dorpen Peizermade en Eelderwolde, die op de grens met Groningen liggen, staan extra verkeerslichten om chaotische situaties naar de ringweg te voorkomen. "Zo wordt gezorgd dat auto's niet in één keer de snelweg op gaan", meldt een verslaggever.

Advertentie via Ster.nl