NOS Sport

Basketbalsters Grasshoppers veroveren nationale beker ten koste van Lions

Basketbalsters Grasshoppers veroveren nationale beker ten koste van Lions

De basketbalsters van Sportiff Grasshoppers hebben de nationale beker bij de vrouwen veroverd. In de strijd om de Carla de Liefde Trofee was de regerend landskampioen uit Katwijk met 70-64 te sterk voor TopKip Lions uit Landsmeer.

Daartoe moest Grasshoppers in Topsportcentrum Almere wel een vroeg in het tweede kwart opgelopen 18-28 achterstand wegwerken.

Onder aanvoering van de 32-jarige routinier Karin Kuijt draaide de ploeg van coach Axel Gouw de wedstrijd om. Via een 38-34 voorsprong bij rust liep Grasshoppers uit naar 60-48 aan het begin van het vierde kwart, waarna het in de slotfase nog even spannend werd.

Met twee driepunters bezorgde de koelbloedige Fleur Kuijt haar Katwijkse ploeg de beker.

Dominant in competitie

Grasshoppers en Lions maken dit seizoen de dienst uit in het Nederlandse vrouwenbasketbal. De twee clubs staan eerste en tweede in de Women's Basketball League, ver voor de andere teams.

Tot begin deze maand was Grasshoppers zeventien duels op rij ongeslagen, maar aan die indrukwekkende serie maakte Lions een einde door op 2 maart in Katwijk met 68-71 te winnen.

In die wedstrijd had Grasshoppers geen antwoord op de 1.96 meter lange Richelle van der Keijl. De nieuwe aanwinst van Lions tekende toen voor 21 punten en 18 rebounds en aanvankelijk kreeg Grasshoppers in de bekerfinale opnieuw geen grip op de center.

Dat lukte pas nadat de Katwijkse formatie in de tweede helft het tempo omhoog gooide en zo de wedstrijd naar haar hand zette.

Double-double

Vijf speelsters bij Grasshoppers scoorden in de dubbele cijfers, aangevoerd door het 20-jarige talent Lotte van Kruistum. Zij was goed voor een double-double: 15 punten en 12 rebounds. Van der Keijl kwam bij Lions uit op 16 punten en 15 rebounds.

Het is voor Grasshoppers de vijfde keer in de clubhistorie dat het de basketbalbeker wint. Eerder lukte dat al in 1994, 1995, 2018 en 2022.

Succes rolstoelbasketballers DeVeDo

In het rolstoelbasketbal ging de beker naar DeVeDo. De club uit Ermelo versloeg in de finale R.B.V.M uit Middelburg met 64-59. Fabian Jansen was met 20 punten topscorer bij de bekerwinnaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl