NOS VoetbalAangepast

"Mét Jan wereldkampioen in 1974"

"Met Jan van Beveren waren we in 1974 en 1978 wereldkampioen geworden", reageert Willy van der Kerkhof op het overlijden van de 63-jarige oud-doelman.

Van der Kerkhof was ploeggenoot van Van Beveren bij PSV. "Jan was een fantastische speler en collega."

Jan Reker, die Van Beveren als trainer bij PSV meemaakte: "De klasse straalde ervan af. Een fantastische atleet, die ook goed kon voetballen. Hij hoefde geen speciale keeperstraining. Hij was gewoon een natuurtalent."

PSV, de club waarmee Van Beveren zijn voornaamste successen behaalde, liet in een verklaring weten "diep bedroefd" te zijn door zijn overlijden. "Hij was als speler een fenomeen en gold als een van 's lands beste keepers aller tijden."

Cruijff: "Van Beveren unieke doelman"

"De klasse van Van Beveren stond en staat buiten elke discussie", reageert Johan Cruijff in zijn Telegraaf-column. "Een unieke doelman, die veel te vroeg is overleden."

Van Beveren bedankte in 1977 voor het Nederlands elftal uit onvrede over de voorkeursbehandeling van de spelers van Ajax en met name Cruijff. "Dat conflict beschouw ik als een momentopname. Soms gebeuren dingen op bepaalde momenten, maar dat is het dan ook", stelt Cruijff.

Oud zeer was er niet, meent Cruijff, die refereerde aan de Wedstrijd van de Eeuw in 1999. "Niet alleen vond ik het fijn om Jan weer te zien, we hadden meteen goed contact."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl