Dani Alves tijdens zijn
NOS Voetbal

Vader Neymar wil borgsom veroordeelde Alves dit keer niet betalen

De vader van de Braziliaanse topvoetballer Neymar is ditmaal niet bereid om een borgsom van een miljoen euro te betalen voor Dani Alves. De oud-verdediger is in hoger beroep gegaan tegen zijn veroordeling voor viereneenhalf jaar celstraf in een verkrachtingszaak.

"Nu hij door een Spaanse rechtbank schuldig is bevonden, is het niet meer in ons belang om met zijn naam geassocieerd te worden", valt er te lezen in een verklaring van Neymar senior. "Voor ons als familie is deze zaak voorbij."

Jarenlang ploeggenoot

De 40-jarige Alves zit sinds januari 2023 vast in voorarrest. Hij was jarenlang ploeggenoot van Neymar bij Barcelona, PSG en het Braziliaanse elftal.

Neymar en Alves na de uitschakeling van Brazilië in de kwartfinale op het WK in Qatar

Alves moest uiterlijk vrijdagmiddag om 14.00 uur het miljoen bijeen hebben om op borgtocht te worden vrijgelaten. Volgens de Catalaanse krant La Vanguardia is dat niet gelukt.

Geen van de procederende partijen was het eens met de rechterlijke uitspraak van vorige maand. De verdediging van Alves bepleit vrijspraak, terwijl de openbaar aanklager juist een hogere straf eist. Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient.

Alves is veroordeeld voor verkrachting. Die zou hebben plaatsgevonden op het toilet in een nachtclub in Barcelona in december 2022. Zelf heeft Alves de aantijgingen altijd ontkend, wel paste hij zijn verklaringen diverse keren aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl