Elisa Balsamo is Charlotte Kool (l) net te snel af
NOS Wielrennen

Kool verliest sprint in Brugge-De Panne van Balsamo en eindigt als tweede

Charlotte Kool is er niet in geslaagd de eendaagse wielerkoers Classic Brugge-De Panne te winnen. De 24-jarige renster uit Blaricum werd na een rit van 155 kilometer in de massasprint verslagen door Elisa Balsamo. Daria Pikulik eindigde als derde.

Voor de 26-jarige Balsamo is het de tweede zege in vier dagen tijd. Zondag was de Italiaanse van Lidl-Trek in eigen land de beste tijdens de Trofeo Binda. Daarmee volgde ze Shirin van Anrooij op, de winnares van 2023.

In België werd het peloton, ondanks meerdere vluchtpogingen, geen enkele keer uit elkaar getrokken. Een dappere poging van Nina Buijsman werd op zes kilometer van de eindstreep bijgehaald.

Zoals verwacht eindigde de koers in een massasprint, waarin Kool als een van de favorieten gold. Maar met Balsamo in het wiel kwam de Nederlandse uiteindelijk net tekort.

Kool wacht nog op haar eerste zege van dit kalenderjaar.

Blessuregolf

SD Worx-Protime, de ploeg van de Nederlandse topsprinter Lorena Wiebes en de Belgische wereldkampioene Lotte Kopecky, deed niet mee aan de koers. De ploeg kampt met een blessuregolf, terwijl een ander deel van de ploeg op trainingskamp is.

Onder anderen Wiebes en Kopecky zijn nog aan het herstellen van een valpartij tijdens de Nokere Koerse van vorige week. Door de vele afwezigen had de ploeg donderdag niet genoeg rensters om "een volwaardig team" te laten starten in Brugge.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl