Doelman Van Beveren (63) overleden

Jan van Beveren»
Jan van Beveren NOS

Oud-doelman Jan van Beveren is op 63-jarige leeftijd overleden.

Van Beveren, die onder meer bij Sparta en PSV onder de lat stond, droeg 32 keer het Oranje-shirt. Met PSV won hij de UEFA Cup en werd hij drie keer Nederlands kampioen.

Van Beverens loopbaan werd enigszins overschaduwd door een conflict rond het Nederlands elftal, waar hij zich, samen met Willy van der Kuijlen, niet wenste neer te leggen bij de overheersende rol van de Ajax-spelers.

In 1980 vertrok Van Beveren, die uiteindelijk nooit een eindronde speelde met Oranje, naar de VS, waar hij uitkwam voor Fort Lauderdale Strikers en Dallas Sidekicks. Hij bleef na zijn loopbaan in de Verenigde Staten en vestigde zich uiteindelijk in Houston.

Deel deze pagina

Video Necrologie en archief

  • video Jan van Beveren (1948-2011) Jan van Beveren, oud-doelman van onder meer PSV en Oranje, is op 63-jarige leeftijd overleden. Met PSV won... hij de UEFA Cup en werd hij drie keer Nederlands kampioen.
  • video 2010: Op bezoek bij Van Beveren Jan van Beveren is één van de beste Nederlandse keepers ooit, toch ontbreekt deelname aan een WK of EK op... zijn palmares. Mart Smeets zocht Van Beveren in 2010 op in Texas, hoorde zijn levensverhaal aan en maakte een portret van de in de Verenigde Staten woonachtige oud-doelman.
  • video Jan van Beveren terug in Eindhoven Een gesprek met Jan van Beveren, oud-doelman van PSV, na het Champions League-duel PSV-Liverpool.

Video en Audio

  • » Ronaldo, Federer en Van Rhijn Audio Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Roger Federer, Rafael Nadal en Kobe Bryant. Het zijn een paar van...15 sep 2014, 179 keer afgespeeld
  • » Van Basten keert terug bij AZ Video Marco van Basten keert dinsdag terug als trainer bij AZ. Na twee dagen intensief overleg tussen de...15 sep 2014, 5669 keer afgespeeld
  • » Van Baarle verrast met WK-plek Audio Wielrenner Dylan van Baarle heeft van bondscoach Johan Lammerts een plek gekregen in de Nederlandse...15 sep 2014, 87 keer afgespeeld

Meer video en audio