Doelman Van Beveren (63) overleden

Jan van Beveren»
Jan van Beveren NOS

Oud-doelman Jan van Beveren is op 63-jarige leeftijd overleden.

Van Beveren, die onder meer bij Sparta en PSV onder de lat stond, droeg 32 keer het Oranje-shirt. Met PSV won hij de UEFA Cup en werd hij drie keer Nederlands kampioen.

Van Beverens loopbaan werd enigszins overschaduwd door een conflict rond het Nederlands elftal, waar hij zich, samen met Willy van der Kuijlen, niet wenste neer te leggen bij de overheersende rol van de Ajax-spelers.

In 1980 vertrok Van Beveren, die uiteindelijk nooit een eindronde speelde met Oranje, naar de VS, waar hij uitkwam voor Fort Lauderdale Strikers en Dallas Sidekicks. Hij bleef na zijn loopbaan in de Verenigde Staten en vestigde zich uiteindelijk in Houston.

Deel deze pagina

Video Necrologie en archief

  • video Jan van Beveren (1948-2011) Jan van Beveren, oud-doelman van onder meer PSV en Oranje, is op 63-jarige leeftijd overleden. Met PSV won... hij de UEFA Cup en werd hij drie keer Nederlands kampioen.
  • video 2010: Op bezoek bij Van Beveren Jan van Beveren is één van de beste Nederlandse keepers ooit, toch ontbreekt deelname aan een WK of EK op... zijn palmares. Mart Smeets zocht Van Beveren in 2010 op in Texas, hoorde zijn levensverhaal aan en maakte een portret van de in de Verenigde Staten woonachtige oud-doelman.
  • video Jan van Beveren terug in Eindhoven Een gesprek met Jan van Beveren, oud-doelman van PSV, na het Champions League-duel PSV-Liverpool.

Video en Audio

  • » Uth: dit is belangrijk voor me Video Reactie Mark Uth na het duel van sc Heerenveen met FC Utrecht (3-1)30 aug 2014, 431 keer afgespeeld
  • » Sinkgraven: interesse Ajax compliment Video Reactie Daley Sinkgraven na het duel van sc Heerenveen met FC Utrecht (3-1).30 aug 2014, 408 keer afgespeeld
  • » De dag van Henk Grol Video Een bizarre aanloop naar de WK judo zorgde ervoor dat Henk Grol niet fit op de mat verscheen. Hij...30 aug 2014, 410 keer afgespeeld

Meer video en audio