Teleurstelling bij Lily Yohannes (Ajax)
NOS Voetbal

Jeugdig Ajax betaalt leergeld tegen Chelsea: 'Klinkt misschien gek, maar ben trots'

Dat Chelsea gewoon te goed is voor Ajax, nee daar wilde coach Suzanne Bakker niet aan. "Effectiever, dat wel. Volgens mij krijgen wij de eerste kans, die op de paal gaat. Zij maken de kansen uit voorzetten wel. Dan zijn ze meedogenloos."

"Ze hebben allemaal topspelers op elke positie. Ze zijn fysiek sterk, het tempo lag enorm hoog. Maar ik ben enorm trots op wat we vandaag hebben neergezet. Dat klinkt gek na een 3-0 nederlaag. Zelfs in de eindfase kregen we nog kansjes. Ik had ons wel een doelpuntje gegund."

"Dat meedogenloze is zeker een les. Maar wij komen net kijken. Deze ervaring stoppen wij in onze rugzak, misschien kunnen we dat volgende week al meenemen."

Ajax-coach Bakker ziet meedogenloos Chelsea: 'Wij komen net kijken'

Centrale verdediger Sherida Spitse is dan terug na een schorsing, maar Lily Yohannes ontbreekt na haar vroege gele kaart vanavond. "Je merkte ook wel even aan Lily dat ze baalde. Maar ja, daar moet ze ook mee leren omgaan. Volgende week moet het zonder haar, maar dan kunnen anderen weer spelen."

Het bereiken van de halve finales lijkt onmogelijk, maar de na dit seizoen afscheidnemende Bakker is nog niet klaar. "We willen ons op Stamford Bridge laten zien. Natuurlijk wordt 3-0 een heel zware kluif. Maar wij willen gewoon die wedstrijd winnen en er een mooie avond van maken."

Romée Leuchter mikte de bal na zes minuten op de paal, maar erkende na afloop dat een stunt tegen Chelsea er eigenlijk geen moment had ingezeten.

Leuchter nuchter na nederlaag: 'Volgende week iets moois van maken'

"Chelsea is gewoon echt een topploeg. Dan moet je zelf top zijn om een kans te maken. En dat waren we gewoon niet. Die bal op de paal? Als je die maakt, dan begin je wel lekker. Maar helaas ..."

"We moeten volgende week laten zien wat we kunnen. Er iets moois van maken en dan zien we wel."

Belangrijke lessen

De 18-jarige Isa Kardinaal was de vervangster van de geschorste aanvoerster Sherida Spitse. "Ik wilde mezelf graag laten zien. Dat ging bij vlagen ook best aardig, alleen die voorzetten waren lastig. Daar kregen ze ook de meeste kansen uit."

Naast Kardinaal stond de 19-jarige Daliyah de Klonia, die de ervaren Ashleigh Weerden moest vervangen. "Je moet gewoon je ding doen en er vol voor gaan. Zij hebben natuurlijk goede, snelle spelers die de kansen afmaken."

Kardinaal stond tegenover Lauren James, een van de sterren van Chelsea en het Engels elftal. Hoe dat was? "Moeilijk. Zij is zo comfortabel aan de bal, tegen het nonchalante aan. Hier word je wel beter van."

"Je stapt natuurlijk wel met 3-0 het veld af", besloot Kardinaal. "Maar we hebben volgende week nog. Niets is gespeeld tot het laatste fluitsignaal volgende week."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl