NOS Voetbal

Bergwijn helpt Ajax bij rentree aan gelijkspel bij Sparta, Brobbey valt geblesseerd uit

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - Ajax

Drie dagen na de pijnlijke uitschakeling door Aston Villa in de Conference League (4-0) heeft Ajax op het Kasteel ternauwernood met 2-2 gelijkgespeeld bij Sparta Rotterdam. Steven Bergwijn vierde zijn rentree met de late gelijkmaker. Spits Brian Brobbey viel geblesseerd uit.

Het uitvallen van Brobbey, die dit seizoen een spaarzaam lichtpunt is bij Ajax, betekent mogelijk ook slecht nieuws voor het Nederlands elftal, dat maandag begint aan de voorbereiding op de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland.

Kijk hieronder naar fragmenten uit Studio Voetbal over Brian Brobbey en Jordan Henderson:

"Het is even afwachten wat Brobbey mankeert", zei coach John van 't Schip. "Heeft hij een hamstringblessure of was het kramp?"

Dubbelslag Verschueren

Bij afwezigheid van Devyne Rensch (geschorst) en Steven Berghuis, Borna Sosa, Josip Sutalo en Tristan Gooijer moest Van 't Schip flink puzzelen. Het bood Mika Godts een kans op de linkervleugel, Kenneth Taylor was wingback en Jordan Henderson stond in de verdediging.

De 18-jarige Godts toonde zich bij zijn eerste optreden in de basis een verfrissende toevoeging. De Belg gooide er een paar mooie en vaak ook geslaagde acties uit. Rendement had de vleugelspeler niet.

  • Pro Shots
    Sparta viert de 2-0
  • Pro Shots
    Arno Verschueren viert de 1-0
  • ANP
    Mika Godts zet voor
  • Pro Shots
    Brian Brobbey

Rendement had de Belgische Spartaan Arno Verschueren wel. In de 28ste minuut kapte hij de Turkse verdediger Ahmetcan Kaplan uit en schoot hij de bal buiten bereik van Diant Ramaj in de verre hoek.

Vlak na rust was Verschueren opnieuw trefzeker. De Belg verlengde een schot van Pelle Clement en liet keeper Ramaj kansloos. De goals van Verschueren waren het 71ste en 72ste tegendoelpunt van Ajax dit seizoen in alle competities. Dat betekende een nieuw dieptepunt in een historisch slecht seizoen. Het vorige record lag op 71 tegentreffers in 1958/1959.

Rentree Bergwijn met goal

Voor Van 't Schip was daarmee de tijd gekomen om in te grijpen. Bergwijn maakte als vervanger van Godts zijn rentree na een afwezigheid van anderhalve maand vanwege een hamstringblessure. Met de aanvoerdersband om de arm inspireerde hij Ajax tot een comeback.

Na een voorzet van Taylor van links miste Brobbey een grote kans op de aansluitingstreffer, maar even later was het raak via invaller Chuba Akpom. De Engelsman kopte raak uit een hoge voorzet van landgenoot Henderson.

Met het uitvallen van Brobbey, met op het oog een hamstringblessure, kreeg Ajax in de slotfase een nieuwe tegenslag te verwerken. Een gelijkmaker leek er niet meer in te zitten, maar op aangeven van Akpom zorgde Bergwijn voor een positief slotakkoord.

De rode kaart van Kaplan voor het vasthouden van Charles-Andreas Brym in blessuretijd bleek niet noodlottig. "Als je ziet waar we vandaan komen afgelopen week, dan is het toch knap hoe we hier zijn teruggekomen", zei Van 't Schip.

Kijk hieronder naar de reacties van John van 't Schip. Steven Bergwijn, Arno Verschueren en Sparta-coach Jeroen Rijsdijk:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl