NOS SportAangepast

Opnieuw korte werkdag Wozniacki

Caroline Wozniacki heeft in de jacht op haar eerste grand slam-titel ook de derde horde op Wimbledon soepel genomen.

De Deense stapte opnieuw binnen een uur van de baan en nu was Jarmila Gajdosova het slachtoffer met 6-3, 6-2.

De nummer één van de wereld sloeg net als eerder in het toernooi tegen Arantxa Parra Santonja en Virginie Razzano minder winners dan haar opponentes. De minimale foutenlast van Wozniacki is echter ongeëvenaard, want in drie wedstrijden produceerde ze pas tien onnodige fouten.

Wozniacki stuit in de vierde ronde op Dominika Cibulková. De Slowaakse, die nog nooit zover reikte op Wimbledon, klopte de Duitse Julia Görges: 6-4, 1-6, 6-3.

Peng verslaat bedwingster Stosur

Peng Shuai maakte in hetzelfde deel van het schema een einde aan de opmars van Melinda Czink, die Samantha Stosur uit het toernooi gemept had. Peng klopte de Hongaarse met 6-2, 7-6 (5).

Voor een plaats in de kwartfinales moet de Chinese het opnemen tegen voormalig winnares Maria Sjarapova. De Russin, die in 2004 de titel voor zich opeiste, kwam tegen de Tsjechische Klara Zakopalova nooit in de problemen: 6-2, 6-3.

Titelhoudster Serena Williams scherpt haar vorm per partij aan. De eerste twee opponentes snoepten haar nog een set af, maar de Russin Maria Kirilenko had niets in te brengen. Williams kreeg in haar zege (6-2, 6-3) maar één breekpunt tegen.

Bartoli ontsnapt, Schiavone niet

De viervoudig toernooiwinnares treft nu Marion Bartoli. De Francaise trok na een drie uur durend en hoogstaand gevecht met de Italiaanse Flavia Pennetta nipt aan het langste eind: 5-7, 6-4, 9-7.

Pennetta en Bartoli deden weinig voor elkaar onder en maakten bijna evenveel punten (144 om 148). Beiden sloegen veel meer winners dan afzwaaiers, maar in de slotfase was Bartoli doortastender.

Voor Francesca Schiavone viel het doek in Londen. De Italiaanse liet zich in een marathonpartij verrassen door Tamira Paszek: 3-6, 6-4, 11-9. De Oostenrijkse sprong effectiever met haar kansen om dan Schiavone, die op 9-8 voor de winst serveerde, maar faalde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl