NOS NieuwsAangepast

Vijf doden bij treinongeluk VS

Bij een treinongeluk in de Amerikaanse staat Nevada zijn zeker vijf doden gevallen. Een vrachtwagen vol grind boorde zich bij een spoorwegovergang in de zijkant van de trein.

Onder de doden zijn de chauffeur van de vrachtwagen en een conducteur van de trein. Zestig gewonden moesten worden overgebracht naar een ziekenhuis. Een tiental van hen is er slecht aan toe.

Brand

De trein, de beroemde Zephyr-verbinding tussen Chicago en San Francisco, was onderweg naar de westkust toen het ongeluk gebeurde. Aan boord waren 205 passagiers en 14 medewerkers van spoorwegmaatschappij Amtrak.

De vrachtwagen raakte de tweede coupé van de trein. Na de botsing brak er brand uit in drie treinstellen. Zeker twee wagons brandden volledig uit.

Bizar

Een passagier vertelt dat hij lag te slapen toen het ongeluk gebeurde. "Ineens werd er een gat geslagen in onze wagon. Ik kon de vlammen zien uit het raam en rook vulde de coupé."

"De trein ging heen en weer en stuiterde op en neer. Alle bagage viel uit de rekken", vertelt een andere reiziger.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog een raadsel. "Er is daar helemaal niets, alleen maar woestijn", aldus een brandweerman. "Hoe kan een vrachtwagen dan zo tegen een trein botsen? Het is bizar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl