Marrit de Voogd (in blauw)

Judoka De Voogd pakt brons op Grand Slam Tasjkent

Judoka Margit de Voogd heeft brons gepakt in de klasse tot zeventig kilogram op het Grand Slam van Tasjkent. Ze won in de strijd om de bronzen plak van de Oezbeekse Goelnoza Matnijazova, die na een dikke minuut aftikte na een armklem.

De Voogd wist eerder deze maand nog de zilveren medaille te veroveren in Hongarije op de European Open. In de finale verloor ze toen van haar landgenoot Sanne Vermeer.

Ze verloor vandaag in de kwartfinale van de Hongaarse Szabina Gercsak, waarna ze zich moest opmaken voor de herkansing. De Voogd versloeg in die herkansing de Britt Kelly Petersen-Pollard, waarna ze tegen Matnijazova alsnog een podium plek veiligstelde.

In haar tweede grandslamtoernooi betekende het voor de 26-jarige judoka haar eerste medaille.

Namens Nederland komen zondag Yael van Heemst (-78kg) en Carmen Dijkstra (+78kg) nog in actie.