Christian Horner op het circuit in Bahrein
NOS Sport

Kwestie rond Red Bull-teambaas Horner krijgt nieuwe dimensie in onrustig Bahrein

Een dag nadat Red Bull de resultaten bekend heeft gemaakt van het interne onderzoek naar teambaas Christian Horner is de rust nog niet teruggekeerd in de Formule 1.

Horner werd in het onderzoek vrijgepleit van grensoverschrijdend gedrag en kon aanblijven als teambaas, maar donderdag laaide het vuur weer op nadat er onder Formule 1-volgers een mail werd rondgestuurd met screenshots van vermeende Whatsapp-gesprekken tussen Horner en de vrouw die een klacht tegen hem indiende.

Het is vooralsnog onduidelijk of de berichten echt zijn, en wie de afzender is. De NOS heeft de vermeende gesprekken van Horner ook ingezien, maar omdat de authenticiteit niet te achterhalen is hebben we besloten die niet te publiceren.

De baas van Max Verstappen ontkende donderdag opnieuw dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Anoniem mailadres

Tijdens de tweede vrije training op het circuit van Bahrein werden vanuit een anoniem mailadres screenshots verstuurd met wat de Whatsapp-gesprekken zouden zijn tussen Horner en de vrouw. De mail werd gestuurd naar journalisten, teambazen en zelfs de baas van de Formule 1, Stefano Domenicali.

"Ik ga niet reageren op anonieme speculatie, maar om mezelf te herhalen: Ik heb de beschuldigingen altijd tegengesproken", zei Horner in een verklaring die na het rondgaan van de mail werd voorgelezen door een woordvoerder van het team. Het ging om een persoonlijke verklaring van Horner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl