NOS NieuwsAangepast

Publiek beschoten bij wildwestshow VS

Bij een nagespeelde schietpartij in de Amerikaanse staat South Dakota zijn drie toeschouwers gewond geraakt doordat er echte munitie werd gebruikt in plaats van losse flodders. De drie keken naar een toneelstukje over het Wilde Westen toen ze plotseling geraakt werden.

Een bezoeker werd getroffen in haar been, een andere in zijn arm. De derde bezoeker liep een schampschot op. Alle drie konden na een bezoek aan het ziekenhuis naar huis.

De schietpartij vond zes dagen geleden plaats, maar omdat de toneelspelers volhielden geen echte kogels te hebben gebruikt, was eerst niet duidelijk waardoor de bezoekers gewond waren geraakt. Later trof de politie de echte kogels aan.

Opzet?

De politie onderzoekt nog hoe de losse flodders kunnen zijn vervangen door echte kogels. Als blijkt dat er opzet in het spel is, zullen er mogelijk mensen worden vervolgd.

De acteurs betreuren het incident. "We leven mee met de slachtoffers", aldus een woordvoerder.

In het toeristendorpje Hills City worden al tientallen jaren opvoeringen over het Wilde Westen uitgevoerd zonder problemen. De shows zijn opgeschort zo lang het onderzoek loopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl