Rustige TT-nacht in Assen

TT Assen»
TT Assen BIM2000 / Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-sa

De feesten in aanloop naar de TT in Assen zijn volgens de politie rustig verlopen. Bij verschillende vechtpartijen zijn 30 mensen opgepakt.

De politie arresteerde voornamelijk mensen wegens geweldpleging, mishandeling, rijden onder invloed en vernielingen. De hoogste boete die werd uitgedeeld was 850 euro.

Op het motorcircuit van Assen wordt dit weekend de 81ste Dutch TT gehouden. Er komen naar verwachting zo'n 100.000 motorliefhebbers naar de races.

Er waren 55.000 mensen op de TT-nacht afgekomen, zo'n 15.000 meer dan vorig jaar.

Diefstal

De politie waarschuwde eerder deze week voor dieven die tenten van TT-gangers opensneden. Uit twaalf tenten werden geld, gsm's en navigatie-apparatuur gestolen.

Na een sms-alert aan campingeigenaren om op te letten, hielden de diefstallen op. De politie zoekt nog naar de daders.

Agenten zijn ook nog op zoek naar een scooterrijder die een verkeersregelaar omverreed. De man raakte lichtgewond.

Extra controles

Op alle wegen van en naar Assen worden vandaag extra politiecontroles gehouden. Na afloop van de races wordt vooral gelet op gevaarlijk rijgedrag, te hard rijden en alcoholgebruik.

Stuntgedrag van motorrijders leidde in het verleden tot gevaarlijke situaties en ongelukken.

Deel deze pagina

Video

31 aanhoudingen bij TT-nacht

De politie heeft tijdens de TT-nacht in Assen 31 mensen aangehouden, vooral in verband met geweldpleging, mishandeling, rijden... onder invloed en vernielingen.

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 6729 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 6555 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 71809 keer afgespeeld

Meer video en audio