Ingo de Flamingo tussen zijn soortgenoten in Berlijn
NOS Nieuws

Ingo de Flamingo dood, oudste bewoner dierentuin Berlijn

De alleroudste bewoner van de dierentuin in Berlijn is dood. Ingo de Flamingo, zoals de vogel werd genoemd, is maar liefst 75 jaar geworden. De dierentuin rouwt om het verlies van "hun legende".

"Een indrukwekkende leeftijd", noemt de dierentuin het. Over het algemeen worden flamingo's van deze soort (de grote of Europese flamingo) in het wild ongeveer 30 jaar oud.

Een inscriptie op de ring om zijn been doet vermoeden dat de flamingo in 1948 ter wereld kwam. Enkele jaren geleden werd ontdekt dat er op de ring "Cairo, 23.6.1948" stond. Wat die datum precies betekende en waar het naar verwees is nooit vastgesteld, de dierentuin nam het aan als een verwijzing naar zijn leeftijd.

Dat hij behoorlijk oud was, staat vast. In 1955 verhuisde Ingo van de dierentuin in het toenmalige Oost-Berlijn naar West-Berlijn, sindsdien leefde hij daar tussen zijn soortgenoten. Of Ingo nakomelingen heeft verwekt en hoeveel is niet bekend.

Toen de leeftijd van Ingo werd ontdekt, moest de oudste gorilla ter wereld haar titel als oudste bewoner van het dierenpark afstaan. De 67-jaar oude gorilla Fatou is nu weer de oudste bewoner in de bekende dierentuin van Berlijn.

De Zoologischer Garten Berlin, kortweg Zoo Berlin, ligt in het centrum van de Duitse hoofdstad en is zo'n 35 hectare groot. Het is de dierentuin met de meeste soorten dieren ter wereld en wordt door velen bestempeld als de mooiste ter wereld.

Ingo de Flamingo oogde volgens de dierentuin de laatste tijd al wat verzwakt. Hij liep mank en zonderde zich af meer af van zijn mede-flamingo's. Volgens de Duitse krant Tagesspiegel heeft Ingo tot het eind op één been kunnen blijven staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl