Sporenonderzoek door de politie in het Drentse Weiteveen.
NOS NieuwsAangepast

Politie kreeg meldingen van beide kanten voor geweldsincident Weiteveen

Bij de politie zijn het afgelopen jaar meldingen binnengekomen van zowel de verdachte als de gisteren om het leven gebrachte man en vrouw in Weiteveen. Het ging om meldingen van overlastgevend of strafbaar gedrag, zegt de politie. Verdere details erover zijn niet bekendgemaakt.

Gisteren was door de burgemeester al gemeld dat de 50-jarige man die is aangehouden in het Drentse dorp al langer een conflict had met de om het leven gebrachte man (38) en vrouw (44). Dat heeft de politie vandaag ook bevestigd.

Op sociale media circuleren niet-geverifieerde beelden waarop de vermoedelijke verdachte te zien is. Ze zouden kort na het incident zijn gemaakt. De politie zegt de beelden te kennen en ze te gebruiken in het onderzoek naar het geweldsincident.

Het incident ging vermoedelijk over het huis van de omgebrachte man en vrouw. Het zou gaan om het ouderlijk huis van de verdachte. Na de aankoop ontstond er een slepend conflict tussen de verdachte, de 50-jarige Richard K., en het stel, mogelijk over de staat van de woning.

Vrijdag wordt K. voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl