Wendy, Eve en Irina kunnen nu ook een zakelijke schadeverzekering afsluiten
NOS Nieuws

Sekswerkers kunnen nu ook een zakelijke schadeverzekering afsluiten

Sekswerkers kunnen vanaf vandaag een zakelijke schadeverzekering afsluiten bij Nationale-Nederlanden. Voorwaarde is wel een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de ondernemers moeten minstens 21 jaar oud zijn. De verzekeraar biedt in eerste instantie drie verzekeringen aan, namelijk een aansprakelijkheidsverzekering, een inventaris- en een goederenverzekering.

Sinds eind vorig jaar is het voor sekswerkers al makkelijker om een zakelijke bankrekening te openen. Voorheen was dat vrijwel onmogelijk. Irina Hornstra van de Sekswerk Alliantie Destigmatisering (SWAD) is blij dat sekswerk verder wordt genormaliseerd. "De mogelijkheid om als sekswerker een verzekering af te sluiten, betekent verdere inclusie in de maatschappij."

Sekswerkers vertelden in november wat het kunnen openen van een bankrekening voor hen betekent:

Sekswerkers konden geen bankrekening krijgen, maar dat verandert nu

Ook is het voor verzekerde ondernemers makkelijker om een hypotheek aan te vragen. Hornstra benadrukt dat het belangrijk is dat elke ondernemer gelijk behandeld wordt. In welke branche dan ook.

Volgens Nationale-Nederlanden zouden de verzekeringen kunnen helpen bij het versterken van de financiële positie van de groep sekswerkers, die bestaat uit zo'n 20.000 ondernemers.

Naast de drie verzekeringen die Nationale-Nederlanden nu aanbiedt, denkt de verzekeraar na over uitbreiding van het aanbod. Bijvoorbeeld met een geld- en rechtsbijstandverzekering. "Daarvoor willen we wel eerst de risico's inschatten, zoals we bij elke branche doen", laat een woordvoerder weten in een reactie.

Het Verbond van Verzekeraars, waaronder ook Nationale-Nederlanden valt, is blij met de ontwikkeling. De belangenvereniging van verzekeraars verwacht dat andere verzekeraars het besluit van Nationale-Nederlanden zullen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl