Marit Bouwmeester in actie op de vierde dag van het WK
NOS Sport

Bouwmeester baalt na 'dubieuze wedstrijden' op WK: 'Kon niet veel slechter'

De Nederlandse zeilsters Maxime Jonker en Marit Bouwmeester hebben zich op een chaotische vierde dag van het WK in de Ilca 6-klasse in Argentinië niet kunnen verbeteren. Jonker staat in het tussenklassement op de vijfde plek, Bouwmeester zakte van de achtste naar de vijftiende plaats.

"Het kon niet veel slechter", zei viervoudig wereldkampioene Bouwmeester na afloop van de race bij Langs de Lijn En Omstreken. "Het is morgen alle hens aan dek."

In Mar del Plata zeilen de ruim honderd deelnemers in twee groepen. Bij de twee races van maandag eindigde Bouwmeester in haar groep als 22ste en 24ste. Jonker deed het iets beter met een 26ste en een 3de plaats.

Mirthe Akkerman daalde in het gezamenlijke tussenklassement van de 20ste naar de 29ste plek, Roos Wind handhaafde zich als 42ste. De Deense Anne-Marie Rindom gaat nog altijd ruim aan de leiding.

Dubieuze wedstrijden

"Het waren hele dubieuze wedstrijden en ik ben er niet zo goed mee omgegaan", vertelde Bouwmeester. "Het begon vanochtend al. Er was heel lang uitstel omdat er een zeilster meedeed die niet mee mocht doen. Dus alle scores moesten worden herzien."

"Verder hadden we eerst wind uit het noorden en later uit het zuiden. Dus niemand kwam over de startlijn heen. En ze hadden de lijn ook nog scheef gelegd. Het was één grote chaos. Misschien had ik iets te veel verwacht dat het startcomité de boel wel zou afblazen, maar dat gebeurde niet. Dus ik raakte het overzicht wat kwijt."

Over de omstandigheden bij het WK in Argentinië wordt wel meer geklaagd. "Ik zal niet zo snel de wedstrijden de schuld geven, maar vandaag was het wel dubieus. En het is natuurlijk vervelend als een groot kampioenschap op met dit soort momenten wordt beslist. Maar het is ook: hoe ga je er zelf mee om. Dat heb ik niet zo goed gedaan."

Het WK duurt nog tot en met woensdag en telt in principe tien races en een medalrace. "Het wordt strijden morgen", aldus Bouwmeester. "Ik denk dat we dan drie wedstrijden doen. Ik sta er niet al te best voor met mijn vijftiende plek, maar er zitten nog heel veel punten in en we staan allemaal nog dicht op elkaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl