NOS WielrennenAangepast

Clement opnieuw beste tijdrijder

Stef Clement is in Veendam voor de vierde keer in zijn loopbaan Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Een record.

De renner van Rabobank, die ook in 2006, 2007 en 2009 zegevierde, troefde het Vacansoleil-duo Jens Mouris en Martijn Keizer af.

De 28-jarige Clement was over het 46 kilometer lange parcours bijna een minuut sneller dan Mouris. Achter de nummer twee ging het wel om seconden, want Joost Posthuma (Leopard Trek) werd vijfde en miste het podium op slechts twee seconden.

Titelverdediger Jos van Emden kon zich dit keer niet met de besten meten. De Schiedammer werd negende op 2.22. Kai Reus, terug op de fiets na een uitstapje als schaatser, eindigde als dertiende.

Breekpunt

Clement, die met zijn vierde titel zijn huidige ploegleider Erik Dekker en Bart Voskamp op de erelijst achter zich laat, was bijzonder emotioneel na het binnen halen van de zege. De Brabander had het wielerjaar 2010 grotendeels voorbij moeten laten gaan als gevolg van hardnekkige blessures aan voeten en rug.

"Dat dit Nederlands kampioenschap voor mij een breekpunt in mijn loopbaan zou worden, daar was ik al mee bezig vanaf het moment dat ik mijn lijf negen maanden geleden voor het eerst weer volledig mocht belasten", vertelde de Rabobank-coureur.

"Het herstel verliep gestaag maar ook langzaam. Ik had het geluk dat ik de Ronde van Italië mocht rijden nadat twee ploeggenoten verstek moesten laten gaan. Ik had zo'n grote ronde gewoon nodig om weer de inhoud te krijgen. Deze zege maakt dat ik me weer echt volwaardig renner voel."

Voor Clement was de titel ook met het oog op de toekomst van groot belang. "Mijn contract bij Rabobank loopt aan het einde van het jaar af. Dan is een Nederlandse titel dus heel welkom."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl