Vos weer kampioene tijdrijden

Marianne Vos»
Marianne Vos ANP

Marianne Vos is voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioene tijdrijden geworden.

De wielrenster van Nederland Bloeit had in Veendam 30.39 nodig om het parkoers over 23,5 kilometer af te leggen.

Vos bleef Ellen van Dijk vijf seconden voor. Het brons was voor Loes Gunnewijk, die ruim een minuut moest toegeven.

Blij met de titel

"Ik wist wel dat de vorm goed was, maar kon de concurrentie moeilijk inschatten. Zoveel lange tijdritten rijden wij niet", vertelde ze na haar rondgang.

"Ik ben ontzettend blij met deze titel, behaald op een parcours dat niet echt op mijn lijf geschreven was. Ik ben als tijdrijdster wel weer gegroeid, merk ik. Maar ik ben nu vooral benieuwd waar ik internationaal sta."

Dolgraag zelf winnen

Vos wilde nog geen voorschot nemen op de 'dubbel', met de nationale titelstrijd op de weg in Ootmarsum van komende zaterdag in het vizier.

"Daar heeft een titel voor de ploeg prioriteit, als er iemand van Nederland Bloeit wint, ben ik tevreden. Al zou ik ook dolgraag zelf winnen natuurlijk."

Ellen van Dijk kon leven met haar tweede plaats. "Marianne is gewoon in supervorm op dit moment, dus dan weet je dat zij favoriet is. Maar als je dan weer dat geringe verschil ziet, is het wel weer balen."

Deel deze pagina

Audio

  • Vos gunt zich geen rust Tijdens de NK tijdrijden voor vrouwen ging de winst naar Marianne Vos. Ze had na 23 kilometer ruim vijf seconden voorsprong op... Ellen van Dijk. Loes Gunnewijk - ploeggenote van Vos - werd derde.

Video

Samenvatting NK tijdrijden vrouwen

Samenvattingvan de NK tijderijden voor vrouwen in Veendam.

Video en Audio

  • » Van Basten, van speler tot coach Video Een overzicht van de spelers- en trainersloopbaan van Marco van Basten, die op 31 oktober 2014...30 okt 2014, 7847 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Murray-Dimitrov Video Beelden van de partij tussen Andy Murray en Grigor Dimitrov in de derde ronde van het...30 okt 2014, 2426 keer afgespeeld
  • » Brändle breekt uurrecord Voigt Video Het werelduurrecord heeft een nieuwe houder. Precies 42 dagen na het record van de Duitser Jens...30 okt 2014, 6474 keer afgespeeld

Meer video en audio