Lindsay van Zundert
NOS Sport

Van Zundert mist EK kunstschaatsen wegens privéomstandigheden

Lindsay van Zundert laat het EK kunstrijden van januari aan haar voorbijgaan. Wegens privéomstandigheden komt de 18-jarige Brabantse niet in actie op het onderdeel vrouwen solo.

"Door privéomstandigheden heeft Lindsay de laatste tijd niet genoeg kunnen trainen om competitief te kunnen zijn in Kaunus. Daarom hebben we in gezamenlijk overleg besloten dat het beter is om niet deel te nemen aan het EK", licht coach Thomas Kennes toe.

"Een moeilijke beslissing, maar op dit moment wel de enige juiste. We gaan ons de komende periode vooral bezighouden met de langeretermijndoelen op weg naar de Olympische Spelen van 2026."

Op het EK van dit jaar in Finland werd Van Zundert veertiende. Op de Winterspelen van 2022 in Peking eindigde ze als achttiende, waarmee ze de beste Nederlandse prestatie bij het kunstrijden op de Spelen sinds 1976 neerzette.

Wel twee Nederlandse duo's

Ondanks haar afwezigheid op de EK in Litouwen kan Van Zundert in maart wel deelnemen aan de WK in Canada. Voor dat evenement heeft ze zich al gekwalificeerd.

Er zullen geen Nederlandse kunstrijders deelnemen aan de individuele nummers op de EK in Litouwen. Wel komen Daria Danilova en Michel Tsiba (paren) en Hanna Jakucs en Alessio Galli (ijsdansen) in actie als duo.

De EK in Kaunus beginnen op 8 januari en duren tot en met de veertiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl