Sjinkie Knegt stelt teleur in Seoul
NOS Sport

Internationale rentree Knegt teleurstellend, shorttracksters overtuigen

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft bij zijn rentree in het wereldbekercircuit nog niet kunnen overtuigen. De Fries werd in Seoul op de 500 en de 1.500 meter meteen uitgeschakeld.

De 34-jarige Knegt werd dit seizoen gepasseerd voor de eerste drie wereldbekerwedstrijden, maar door een knieblessure bij Melle van 't Wout werd hij toch opgeroepen om in Korea in actie te komen. Dat werd geen succes. Op de 500 meter eindigde de Fries in de serie als vijfde en op de 1500 meter als vierde.

Hij krijgt zaterdag en zondag nog wel de mogelijkheid om zich via de herkansingen alsnog te plaatsen voor de kwartfinales op beide afstanden.

Bekijk hier de reactie van Sjinkie Knegt:

Knegt baalt van teleurstellende rentree: 'Ik hoop op een opleving'

Jens van 't Wout, Teun Boer en Itzhak de Laat waren een stuk succesvoller vrijdag. Zij plaatsten zich voor de kwartfinale op de 1.000 meter. De Laat, Friso Emons en Van' t Wout deden dat ook op de 1.500 meter.

Op de 500 meter zijn er zaterdag ook startplekken voor Kay Huisman en Boer.

Net als Sjinkie Knegt moeten Yara van Kerkhof en Diede van Oorschot zich dit weekend in de herkansingen ook nog zien te plaatsen voor de halve finale van de 1.500 meter. Zij waren vrijdag niet snel genoeg. Michelle Velzeboer ging wel in een keer door.

Op de 1000 meter plaatste Van Kerkhof zich wel voor de kwartfinales. Selma Poutsma en Xandra Velzeboer volgden dat voorbeeld.

Xandra Velzeboer focust zich (archief)

Bij de 500 meter komen de zusjes Velzeboer en Selma Poutsma later weer in actie. Zij wisten overtuigend door te gaan naar de kwartfinale.

Nederlands succes was er vrijdag ook voor de aflossingsploegen. Zowel de vrouwen met Poutsma, Van Kerkhof, Michelle Velzeboer en Xandra Velzeboer als de mannen met Boer, De Laat, Emons en Van 't Wout wonnen hun heat en gaan naar de halve finale.

De gemengde aflossingsploeg met Huisman, Van 't Wout en de zusjes Velzeboer kwam ook niet in de problemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl