NOS NieuwsAangepast

Kamer zoekt compromis ritueel slachten

Partijen in de Tweede Kamer willen tegemoetkomen aan de bezwaren van orthodoxe joden en moslims die protesteren tegen het verbod op het onverdoofd ritueel slachten.

De PvdA, VVD, SP, D66 en GroenLinks steunen in principe de nieuwe wet van de Partij voor de Dieren om het onverdoofd slachten in Nederland te verbieden. Dieren hebben veel stress en pijn als ze zonder verdoving geslacht worden.

Verzet

Bij de achterban is veel verzet tegen het wetsvoorstel. Orthodoxe joden en moslims vinden de wet in strijd met de vrijheid van godsdienst. Vorige week protesteerden de religieuze organisaties tijdens een speciale hoorzitting tegen de wet.

De seculiere partijen proberen nu een oplossing te verzinnen door de wet op kleine onderdelen aan te passen. Onverdoofd slachten zou toegestaan moeten worden, als aangetoond kan worden dat hun manier van slachten diervriendelijk is.

Dierenwelzijn

Fractievoorzitter Thieme denkt niet dat haar wet teveel wordt aangepast. "Het gaat om punten en komma's", aldus Thieme.

Het is nog niet duidelijk hoe het compromis er precies uit gaat zien. Woensdag praat de Tweede Kamer over het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl