Son Jun-ho (links) met teamgenoot Paik Seung-ho
NOS Voetbal

Bondscoach Klinsmann wil dat China international Zuid-Korea vrijlaat

Bondscoach Jürgen Klinsmann van Zuid-Korea eist dat China international Son Jun-ho vrijlaat. De Zuid-Koreaanse voetballer zit al sinds mei vast op verdenking van omkoping.

"We hebben maar één wens voor de kerst. En die is Son Jun-ho vrij te krijgen, zodat hij zijn familie weer kan zien", zegt Klinsmann, wiens elftal eerder deze week met 3-0 won van China in een kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2026. "Tot op de dag van vandaag hebben we nog niets gehoord waaruit blijk dat hij iets verkeerds heeft gedaan."

De 31-jarige middenvelder, die sinds 2021 onder contract staat bij Shandong Taishan en met zijn club de titel in de Chinese Super League won, werd op 12 mei van dit jaar op de luchthaven van Shanghai aangehouden. Hij is aangeklaagd wegens omkoping, meer details hebben de autoriteiten niet bekendgemaakt.

Jurgen Klinsmann

Volgens de Chinese wet kan een verdachte maximaal 37 dagen worden vastgehouden, voordat de aanklager de zaak aanhangig maakt, maar inmiddels zit de voetballer nog steeds in bewaring.

Om de 20-voudig international die voor Zuid-Korea het WK in 2022 speelde, een hart onder de riem te steken, had Klinsmann Son tijdens diens gevangenschap opgeroepen voor twee vriendschappelijke wedstrijden in juni. Toen speelde Zuid-Korea tegen Peru en El Salvador.

Het is onduidelijk of China gehoor wil geven aan de oproep van Klinsmann. De autoriteiten laten weten de zaak rond Son "strikt te behandelen en de rechten te beschermen van alle betrokken partijen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl