Roy Meyer
NOS Sport

Zware knieblessure voor judoka Meyer: 'Droom in duigen'

Roy Meyer heeft op de EK judo van vorige week een zware knieblessure opgelopen en ligt er naar verwachting maanden uit. "Mijn droom in duigen", laat de judoka op Instagram weten.

"De eerste testen leken mee te vallen, maar nu blijkt dat ik er de komende tijd uit lig en geopereerd moet worden", aldus Meyer.

Het is de tweede klap die Meyer in korte tijd te verwerken krijgt. Onlangs werd duidelijk dat hij ook al op zoek moet naar een nieuwe coach. De Brit Jean-Paul Bell besloot na zes jaar met de judoka te breken, omdat hij de 32-jarige Meyer niet meer kan 'raken'. Zijn besluit kwam zo'n acht maanden voor de Olympische Spelen.

Het Instagrambericht dat Roy Meyer vandaag deelde

Meyer is, tot zich een nieuwe coach aandient, zelf verantwoordelijk voor zijn planning en had tijdens wedstrijden geen coach naast de judomat zitten. Dat was een tijdelijke oplossing, waar hij zelf niet blij mee was.

"Ik wil alles op alles zetten om naar de Spelen te gaan en daar een medaille te pakken. Ik hoop dan ook dat er snel een oplossing komt."

Meyer zit zonder coach aan de mat na breuk met coach: 'Ik voel me eenzaam'

Dat hij het zonder coach moest stellen, deed Meyer pijn, merkte hij tijdens de EK in Frankrijk. Met enige regelmaat liep hij alleen rond in de judohal. "Ik kan weleens mijn eigen plan trekken, maar de situatie zoals die nu is, is voor mij wel moeilijk. Ik voel me een beetje eenzaam."

Meyer wilde met zijn team na de EK weer op volle kracht vooruit. "Helaas moet ik opnieuw een bittere pil slikken."

De judoka strijdt met Jelle Snippe en Jur Spijkers om één ticket in de hoogste gewichtsklasse voor de Spelen in Parijs. Snippe heeft op dit moment de beste papieren.

In de kwartfinales van de EK verloor Meyer van zijn landgenoot Jelle Snippe:

Snippe wint Nederlands onderonsje van Meyer op EK judo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl