NOS NieuwsAangepast

Bomdreiging IKEA Delft loos alarm

De bomdreiging bij IKEA in Delft was loos alarm. De Explosieven Opruimingsdienst heeft geen explosieven aangetroffen.

Zondagmiddag werd in een onbeheerd winkelwagentje in de parkeergarage een verdacht pakketje gevonden. De vestiging werd ontruimd en de omgeving afgezet.

Zo'n 600 bezoekers en personeelsleden konden daardoor niet naar huis met hun auto. Zij werden aanvankelijk naar een hotel in de buurt gebracht en daarna met een bus naar de TU Delft overgebracht waar ze konden worden opgehaald. Zondagavond en -nacht kunnen ze hun auto weer ophalen.

Extra beveiliging

Bij het Zweedse woonwarenhuis zijn de laatste tijd in verschillende Europese landen incidenten geweest. Op 30 mei werd bij de vestiging bij Eindhoven een prullenbak opgeblazen. Dezelfde dag waren er ook kleine explosies bij IKEA-winkels in België en Frankrijk.

Vorige week ontplofte een lichte bom bij IKEA in het Duitse Dresden. Gisteravond rukte de politie nog uit bij de IKEA-vestiging in Groningen, maar daar bleek het om een valse bommelding te gaan.

Naar aanleiding van de incidenten heeft het bedrijf extra beveiligers ingezet bij alle winkels in Europa. De politie heeft nog geen idee wie er achter de incidenten bij IKEA zit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl