Van Krevel in duel in Abu Dhabi
NOS Sport

Bronzen medaille voor judoka Van Krevel op grandslamtoernooi van Abu Dhabi

Judoka Naomi van Krevel heeft op het grandslamtoernooi van Abu Dhabi brons veroverd in de klasse tot 52 kilogram. De nummer 49 van de wereld rekende in de strijd om de derde plek af met de Française Astride Gneto, de nummer dertien van de wereld.

De 23-jarige Van Krevel verloor in de kwartfinales van Jéssica Pereira, de nummer 34, maar vocht zich daarna via Lopez Sheriff (nummer zeventien) en Gneto naar haar eerste grandslammedaille.

Bij de mannen eindigde Tornike Tsjakadoea in de categorie tot 60 kilogram op plek vijf. De Spaanse wereldkampioen Francisco Garrigos klopte de mondiale nummer 26 met ippon in de strijd om het brons. De 27-jarige Tsjakadoea verloor in de halve eindstrijd van Cédric Revol, de huidige nummer elf van de wereld.

De judoka's zijn in voorbereiding op de EK in Montpellier, die al over anderhalve week beginnen. Het toernooi in Abu Dhabi werd op het laatste moment aan de planning van veel Nederlandse judoka's toegevoegd omdat de judobond recent, om veiligheidsredenen, besloot af te zien van deelname aan een Grand Slam in Bakoe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl