NOS Sport

Cricketers verliezen op wereldkampioenschap van Sri Lanka

Cricketers verliezen op wereldkampioenschap van Sri Lanka

De Nederlandse cricketers hebben op het wereldkampioenschap in India hun magistrale zege op Zuid-Afrika geen passend vervolg kunnen geven. Sri Lanka won met vijf wickets.

Captain Scott Edwards verkoos eerst te gaan batten, maar dat leek aanvankelijk geen geweldige keuze. De Sri Lankaanse bowlers lieten de bal flink swingen en bij een score van 91 had Oranje al zes wickets verloren.

Logan van Beek in actie tegen Sri Lanka

Sybrand Engelbrecht (70 runs) en Logan van Beek (57 runs) sloegen echter samen nog 130 runs bij elkaar, een WK-record voor het zevende wicket. Het totaal van 262 runs gaf weer hoop. Aryan Dutt bowlde fantastisch en pakte drie wickets, maar de rest was te slordig.

Na 48 overs had Sri Lanka de winst binnen.

Eerder deze week stuntten de Nederlandse cricketers met een sensationele zege op Zuid-Afrika. De formatie van captain Scott Edwards klopte de cricketreus in Dharamsala met 38 runs voorsprong.

Aan het wereldkampioenschap doen tien landen mee die allemaal een keer tegen elkaar spelen. De top vier plaatst zich voor de halve finales medio november. Australië is woensdag in Delhi de volgende tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl