NOS NieuwsAangepast

Pentagon wil sterrenreis

Het Pentagon heeft een half miljoen dollar beschikbaar gesteld voor wie het beste plan voor een sterrenreis heeft. Onderzoeksafdeling DARPA, eerder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het internet, heeft in samenwerking met NASA een wedstrijd uitgeschreven voor het beste idee.

Met de wedstrijd hoopt het Pentagon studenten, ondernemers en wetenschappers te inspireren over dit soort plannen na te denken.

De dichtstbijzijnde ster, Proxima Centauri, is 40 biljoen kilometer van ons verwijderd. Het snelste ruimteschip dat we kennen zou er 4000 jaar over doen om er te komen.

Daarom moet er gekeken worden naar hoe mensen zelfredzaam kunnen zijn in de ruimte, waar ze hun voedsel en medicijnen vandaan kunnen halen en welke ethische vraagstukken er komen kijken bij dit soort lange reizen.

Even wachten

In de loop van het jaar zullen de plannen worden gepresenteerd op een conferentie in Orlando. In november zal de winnaar bekendgemaakt worden.

Sollicitaties om de nieuwe captain Kirk te worden hoeven voorlopig overigens nog niet de deur uit: de VS hoopt dat sterrenreizen over zo'n honderd jaar mogelijk zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl