NOS NieuwsAangepast

Jongen van 13 doet drie jaar over gymnasium

Met vier achten, een zes en verder zevens heeft Erik van der Boom (13) het gymnasium afgerond. De hoogbegaafde jongen deed de eerste vier jaar van het vwo in een jaar tijd. Hij kreeg gisteren te horen dat hij geslaagd is.

"Het is allemaal zo snel gegaan. Ik zat ineens in de examenzaal", vertelt Erik op Radio 2 tegen presentator Sander de Heer.

Geen energiedrank

Ook voor alle andere havisten en vwo'ers zit de stress van de eindexamens erop. Zij kregen gisteren te horen of de vlag uit mag of niet. Na een periode van hard blokken op de examens kunnen de leerlingen nu gaan genieten van de examenfeestjes.

Zelfs voor zo'n superintelligente jongen als Erik gingen de examens niet vanzelf. "Ik ga niet net zoals mijn klasgenoten tot twee uur 's nachts door, die zitten dan al aan de blikjes energiedrank. Ik ga gewoon om elf uur slapen, maar natuurlijk heb ik de afgelopen twee weken ook heel hard geleerd."

Muziek

Wat hij later wilt worden, weet hij nog niet precies. "Ik zit bijna nooit in de boeken. Ik maak heel veel muziek, die componeer ik zelf. Ik wil wel producer worden van pop- en housemuziek."

Erik heeft zijn eerste danceliedje al geproduceerd voor de talentenwedstrijd Vinylized 2011. Op het nummer Bliss dat hij instuurde, wordt op internet lovend gereageerd.

Maar de muziek blijft voorlopig gewoon een hobby. Eerst gaat hij wiskunde of natuurkunde studeren aan de TU in Delft. Of misschien wel allebei en wie weet; misschien wel tegelijkertijd.

Interview Radio 2 met Erik

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl