Mark Faber
NOS Sport

Faber vertrekt als hoofdcoach zwembond: 'Voorkomen dat we paar procentjes laten liggen'

Mark Faber vertrekt na dit seizoen als hoofdcoach topzwemmen bij de KNZB. Faber wil zich meer focussen op het begeleiden van de zwemmers bij het High Performance Center Amsterdam. "Ik wil voorkomen dat we op weg naar de Spelen in Parijs een paar procentjes laten liggen die voor de zwemmers straks misschien het verschil kunnen maken."

Sinds de Spelen van Tokio combineerde Faber zijn werkzaamheden bij de KNZB met zijn baan als hoofdcoach in Amsterdam. "Ik merk in de praktijk dat dit moeilijk te combineren is", zegt hij. "Ik wil graag meer focus hebben op het begeleiden van mijn sporters aan de badrand."

Onder leiding van Faber reisde de Nederlandse zwemequipe in juli af naar Fukuoka voor de wereldkampioenschappen. Met drie medailles (zilver voor Arno Kamminga en brons voor Tes Schouten en Marrit Steenbergen) keerde de Nederlandse ploeg terug.

Bondscoach Faber over zwemprestaties in Fukuoka: 'Goed rapport, hebben ons laten zien'

Faber sprak over een 'goed tussenrapport'. "We hebben progressie getoond, maar er is echt nog werk aan de winkel voor komend jaar. En daar blijven we stoïcijns aan werken", zei hij destijds.

De taken van Faber, die de functie bij de KNZB na de Spelen van Tokio in 2021 op zich nam, worden overgenomen door technisch directeur Sjors Lommerts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl