NOS Sport

Jonge Nacra-zeilers Van der Meer en Bouwer vierde op WK: 'Belooft best wel wat'

Van der Meer en Bouwer grijpen net naast WK-medaille in olympische Nacra-klasse

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer hebben bij de WK zeilen in Scheveningen net naast een medaille gegrepen in de olympische mixed Nacra-klasse. Het goud ging voor de derde keer naar de Italiaanse olympisch kampioenen Ruggero Tita en Caterina Banti.

De 23-jarige Van der Meer en de 20-jarige Bouwer begonnen als vierde aan de afsluitende medalrace. Om een medaille mee naar huis te nemen, moesten ze een punt goedmaken op het Zweedse duo Emil Jarudd en Hanna Jonsson.

De jonge Nederlanders begonnen goed en lagen met hun catamaran op een gegeven moment zelfs op plek twee, voor de Zweden. In het tweede deel van de race moesten ze hun zeker ogende bronzen positie toch prijsgeven. Het duo eindigde als vierde in de medalrace en moest daardoor ook genoegen nemen met een vierde plaats bij de WK.

'Belooft best wel wat, misschien'

Van der Meer en Bouwer zijn de laatste jaren bezig aan een opmars en mikken op de Olympische Spelen van Parijs van volgend jaar. Vorig jaar veroverden ze de wereldtitel bij de WK onder 24 jaar en eindigden ze bij de senioren als achtste.

Jong zeilduo Van der Meer/Bouwer na vierde plaats op WK: 'Een megastap voor ons'

Het Nederlandse duo was na de race even teleurgesteld, maar keek al snel positief vooruit. "Toen we net over de finish kwamen was het wel dubbel, want natuurlijk willen we graag winnen. Maar als je kijkt waar we vandaan komen, hoe jong we zijn... Het feit dat we nu binnen de topvijf zijn gekomen is echt een megastap voor ons", reageerde Bouwer.

"En met een jaar te gaan tot de Spelen belooft het best wel wat, misschien. We hebben nog een jaar om die paar punten eraf te snoepen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl