Mark Zuckerberg en Elon Musk
NOS Nieuws

'Kooigevecht Zuckerberg en Musk in Italië, maar niet in Rome'

Of het er echt van komt is afwachten, maar in Italië lopen de gemoederen al flink op rond een mogelijk kooigevecht tussen de twee miljardairs Elon Musk en Mark Zuckerberg. Want in dat land moet het epische duel plaatsvinden volgens Musk.

Het wordt nu al de Clash of Titans genoemd, een fysiek gevecht tussen Meta-baas Mark Zuckerberg en Elon Musk, van Tesla, SpaceX en X, het voormalige Twitter. Het gekrakeel begon toen Zuckerberg zijn concurrent voor Twitter lanceerde. Musk reageerde grappend dat hij wel in was voor een kooigevecht. Waarop Zuckerberg op zijn Instagram zei: stuur me een locatie.

Wat die locatie betreft is er nu iets meer bekend. Musk stelde vrijdag dat het een "epische locatie" moet worden met een Romeins thema. De Italiaanse minister van Cultuur Gennaro Sangiuliano liet daarop in een verklaring weten dat hij met Musk had gesproken over het houden van "een groot charitatief en indrukwekkend evenement".

Pompeï en Colosseum

Musk zei in een post op X behalve met Sangiuliano ook met premier Meloni te hebben gesproken. Op de beelden van het gevecht zal het antieke Rome te zien zijn, schrijft Musk. "Helemaal niks moderns." De Italiaanse krant Corriere della Sera noemt Pompeï als mogelijke locatie. De afgelopen maanden kwam ook het Colosseum voorbij in de media.

De confrontatie zal echter niet in Rome zelf zijn, benadrukte Sangiuliano. Waar het dan wel moet gebeuren, blijft de vraag. De cultuurminister ging daar niet op in en wees vooral op de te verwachten donaties aan goede doelen. Het geld zal volgens hem naar twee kinderziekenhuizen gaan.

Oppositiepartijen hebben intussen geen goed woord over voor het plan om de tweestrijd in Italië uit te vechten. "Ik vind het simpelweg onverteerbaar dat de Italiaanse culturele erfenis ter beschikking wordt gesteld aan twee miljardairs die zich willen gedragen als dwaze tieners", zei Carlo Calenda van de liberale partij Azione. "Er zijn zaken die niet te koop zijn. Zoals de waardigheid en geschiedenis van een grote natie."

Als het gevecht al doorgaat, kan het misschien nog wel even op zich laten wachten. Deze week werd bekend dat Elon Musk met ernstige rugklachten kampt en die laat onderzoeken. Dat zou het duel in de weg kunnen staan. De ondernemer heeft al langere tijd last van "megarugpijn", liet hij weten op X.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl