Het afgebrande pand in Wintzenheim
NOS NieuwsAangepast

Elf doden bij brand in Frans vakantiehuis

Bij een brand in een vakantiehuis in Frankrijk voor mensen met een beperking zijn elf mensen om het leven gekomen. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten bekendgemaakt.

De brand brak uit in Wintzenheim, een voorstadje van Colmar, in de Elzas. Volgens Franse media verbleven er in het huis volwassenen met een lichte verstandelijke handicap. Zij kwamen uit Nancy en waren er op vakantie. De doden zijn waarschijnlijk tussen de 25 en 50 jaar oud.

De brandweer zocht uren naar de elf slachtoffers. Inmiddels zegt de brandweer de lichamen van alle slachtoffers te hebben gevonden.

Eerder gaf een hoge bestuurder van het Franse departement Haut-Rhin al aan dat er weinig hoop was voor de slachtoffers. "Al deze mensen waren in de woning en konden niet naar buiten komen. We zijn bijna zeker dat ze allemaal overleden zijn."

Brand in een vakantiehuis in Wintzenheim:

Brand in Frans huis voor verstandelijk gehandicapten

Zes van de lichamen zijn inmiddels uit het puin gehaald. Twee slachtoffers zijn geïdentificeerd.

Premier bezoekt rampplek

Volgens de locoburgemeester brak de brand uit op de begane grond van het huis. Zeventien mensen zijn geëvacueerd. Een van hen werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. De mensen die niet konden ontkomen, bevonden zich op de eerste verdieping.

De brandweer rukte uit met groot materieel en extra mensen. Volgens de lokale autoriteiten is het vuur inmiddels onder controle.

De Franse premier Borne en minister Bergé van Solidariteit en Gezinnen zijn op de plek van de ramp. President Macron heeft de brand een tragedie genoemd: "Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers, gewonden en hun dierbaren."

Brand in het vakantiehuis voor gehandicapten in Wintzenheim.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl