NOS SportAangepast

Luiten valt bij Brits Open terug naar 41ste plaats met Ryder Cup in achterhoofd

Joost Luiten heeft zich op de derde dag van het Brits Open Championship, een van de oudste en meest prestigieuze golftoernooien ter wereld, niet verbeterd.

Hij leverde in Liverpool een kaart in met twee birdies (twee slagen onder het baangemiddelde) en twee bogeys (twee slagen boven het gemiddelde) en viel terug van de 30ste naar de 41ste plaats. Luiten heeft een totaalscore van +1.

Luiten behoort dit jaar met zes noteringen in de top-10 en vier podiumplaatsen tot de best presterende golfers in Europa en hoopt over ruim twee maanden op deelname aan de Ryder Cup.

Eerder dit jaar greep hij net naast de eindzeges in München en op de Britse Masters, maar Luiten kreeg beide keren wel de bevestiging dat hij helemaal terug is na mentale problemen.

Harman houdt stand

Leider Brian Harman begon met een marge van vijf slagen op Tommy Fleetwood, maar na vier holes was het verschil nog maar twee en de spanning leek weer terug. De Amerikaan herstelde zich echter knap van twee vroege bogeys en halverwege de ronde was zijn voorsprong alweer vier.

Harman liep daarna weer uit, kwam na een 69 ronde binnen en heeft met z'n totaal van 201 (-12) vijf slagen voorsprong op zijn nieuwe naaste belager, landgenoot Cameron Young (66).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl