De Franse gendarmerie krijgt een briefing voor de zoektocht naar Emile
NOS NieuwsAangepast

Laatste, kleinere zoekactie naar Franse peuter Emile, nog geen spoor

Het uitkammen van de omgeving waar de Franse jongen Emile (2) afgelopen weekend verdween, wordt vandaag afgerond. In een laatste poging doorzoekt de Franse gendarmerie met zo'n vijftig mensen het gebied rondom Le Haut Vernet in de Franse Alpen, meldt Le Parisien. Tot nu toe zijn er volgens de officier van justitie geen sporen gevonden.

De peuter raakte zaterdag vermist bij het gehucht Le Haut Vernet. Hij werd rond 17.15 uur voor het laatst gezien in een steegje bij het huis van zijn opa en oma.

In de omgeving van het gehucht was afgelopen dagen een grootschalige zoekactie. Hieraan deden honderden mensen mee, onder wie veel vrijwilligers. Er werden 30 gebouwen en 12 voertuigen in Le Haut Vernet doorzocht en alle 25 inwoners werden gehoord. Ook is een gebied van zo'n 12 hectare uitgekamd.

Het onderzoek komt nu in een zogenoemde 'tweede fase' waarbij de verzamelde informatie wordt geanalyseerd. "Misschien hebben we zonder het te weten een beslissende aanwijzing verzameld", aldus de officier van justitie. Ook zal op kleinere schaal nog worden doorgezocht.

Er is een landelijk team op de zaak gezet, meldt de Franse zender BFM. Hierin zitten zo'n 25 onderzoekers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl