De rechtbank in Breda
NOS Nieuws

26 aangiftes van sextortion tegen Gianni de W.

26 mensen hebben inmiddels aangifte gedaan tegen Gianni de W. (24) uit Etten-Leur. Hij wordt verdacht van het afpersen van 171 meisjes en vrouwen. Dat bleek vanmiddag tijdens een inhoudelijke zitting in de rechtbank.

De man zou de overwegend minderjarige meisjes hebben verleid tot het sturen van naaktfoto's om ze daar vervolgens mee af te persen. Volgens Omroep Brabant gaat het om de grootste online misbruikzaak met minderjarigen in Nederland ooit.

Gianni de W. was niet aanwezig tijdens de derde pro-formazitting. Volgens zijn advocaat is hij overweldigd door alle media-aandacht. De verdachte werkt wel mee aan het onderzoek en legde al verschillende verklaringen af. Hij heeft een aantal zaken bekend. Hij zei ook dat het "nooit had mogen gebeuren" en dat hij aan zichzelf wil werken.

De W. werd afgelopen oktober aangehouden en zit sindsdien vast. In januari werd bekendgemaakt dat de politie 150 mappen met verschillende meisjesnamen op zijn computer had gevonden. In sommige mappen stonden duizenden afbeeldingen van een slachtoffer. Sommige slachtoffers kende hij in het echt, andere benaderde hij via sociale media.

De zaak kwam aan het rollen toen een 15-jarig meisje uit Noord-Holland aangifte tegen hem deed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl