Vinicius Junior
NOS Voetbal

Vinícius gaat leiding geven aan FIFA-commissie tegen racisme: 'Strengere straffen'

De Braziliaanse voetballer Vinícius Júnior krijgt de leiding in een speciale commissie van de FIFA die racisme wil uitbannen in de sport. Dat heeft voorzitter Gianni Infantino gezegd in Barcelona, waar hij Vinícius ontmoette.

In de commissie komen spelers die strengere straffen voor discriminerend gedrag zullen voorstellen. "Het voetbal kan niet doorgaan met racisme. De wedstrijden moeten onmiddellijk worden gestopt als het gebeurt. Genoeg is genoeg", zei Infantino na zijn een ontmoeting met de international, die zaterdag met Brazilië in Barcelona tegen Guinee speelt als onderdeel van een antiracismecampagne.

"Ik heb Vinícius gevraagd om de groep spelers te leiden die strengere straffen tegen racisme zullen presenteren en die later door alle voetbalautoriteiten over de hele wereld zullen worden geïmplementeerd. We moeten van de spelers horen wat ze nodig hebben om in een veiligere omgeving te kunnen voetballen", aldus Infantino.

Infantino: 'Genoeg is genoeg, kunnen racisme in voetbal niet meer tolereren'

De snelle aanvaller van Real Madrid was afgelopen seizoen herhaaldelijk mikpunt van racisme tijdens wedstrijden. De 22-jarige speler meldde tien keer een incident bij La Liga. De laatste keer was na de wedstrijd tegen Valencia op 21 mei. De Braziliaanse aanvaller werd tijdens het duel racistisch bejegend door het Valencia-publiek.

"Het was niet de eerste keer, of de tweede of de derde... Racisme is normaal in LaLiga. De concurrentie vindt het normaal, de federatie ook, en de tegenstanders moedigen het aan", was de duidelijke taal van Vinícius toen op zijn sociale media-kanalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl