NOS NieuwsAangepast

Congreslid Weiner legt functie tijdelijk neer

Het Amerikaanse Congreslid Anthony Weiner legt tijdelijk zijn functie neer om professionele hulp te zoeken. Volgens zijn woordvoerder wil Weiner een betere echtgenoot en een gezonder mens worden.

De bekendmaking komt kort nadat twee vooraanstaande Democratische partijgenoten hadden aangedrongen op Weiners vertrek. Het Congreslid is in opspraak, omdat hij verschillende vrouwen seksueel getinte foto's heeft gestuurd via internet.

Volgens de laatste onthulling had hij via Twitter contact met een meisje van 17. Weiner zegt in een reactie dat dat contact niet seksueel van aard was.

'Niet te handhaven'

Fractieleider Nancy Pelosi en partijvoorzitter Debbie Wasserman Schultz hebben vandaag publiekelijk het vertrouwen in Weiner opgezegd.

"Congreslid Weiner heeft de liefde van zijn familie, het vertrouwen van zijn kiezers en de erkenning dat hij hulp nodig heeft", zei Pelosi in een verklaring. "Ik dring er bij Congreslid Weiner op aan om die hulp te gaan zoeken zonder de druk van het Congreslidmaatschap."

Partijvoorzitter Wasserman Schultz zei dat Weiners positie niet meer te handhaven is. "Het gedrag dat hij heeft vertoond valt niet goed te praten."

Onderbroek

De 46-jarige Anthony Weiner, wiens vrouw in verwachting is van hun eerste kind, bood afgelopen maandag tijdens een persconferentie zijn verontschuldigingen aan voor het versturen van pikante berichten en foto's naar zes vrouwen in de afgelopen drie jaar. Hij communiceerde met hen via Facebook, Twitter, e-mail en soms via de telefoon.

Op één van de afbeeldingen die hij had verstuurd, stond hij in zijn onderbroek en had hij een erectie. Op een andere foto toonde Weiner zijn gespierde torso. Toen de foto's uitlekten, beweerde Weiner aanvankelijk dat zijn Twitteraccount was gehackt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl