NOS NieuwsAangepast

Erdogan bezorgd over Nederlandse politiek

De Turkse premier Erdogan maakt zich zorgen over de radicalisering van de Nederlandse politiek. Het is voor het eerst dat Erdogan zich uitlaat over de gedoogsteun van de PVV, die tegen de toetreding van Turkije tot de EU is.

"In de politiek sta ik lijnrecht tegenover radicalisering", zegt hij. "De juiste weg is de middenweg. Van radicalisme komt ellende voor de mensen en het land." Hij zegt zelf dat zijn AK-partij niet links en niet rechts is. "We werken alleen met degenen die dicht bij iedereen staan."

In een reactie noemt PVV-leider Geert Wilders Erdogan "een gevaarlijke islamist van het ergste soort". "Als hij de verkiezingen wint, neemt Turkije definitief afscheid van Europa."

Zorgen

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut twittert: "De Turkse premier Erdogan maakt zich zorgen over radicalisering in de Nederlandse politiek. Ik maak mij zorgen over de radicale politiek van Erdogan".

Morgen zijn er parlementsverkiezingen in Turkije. Verwacht wordt dat Erdogans partij voor de derde keer op rij zal winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl