NOS NieuwsAangepast

Politicus erkent Twitter-pikanterie

In de VS heeft een Democratisch lid van het Huis van Afgevaardigden toegegeven dat hij een pikante foto van zichzelf op Twitter heeft gezet. Anthony Weiner had dat wekenlang ontkend.

"De foto was van mij en ik heb hem zelf op Twitter gezet", gaf Weiner nu toe tijdens een persconferentie. Hij is niet van plan op te stappen.

De media smulden van de rel rond Weiner, wiens naam een volks synoniem is voor penis. Grapjes over het 'Congres-lid' waren niet van de lucht.

Onderbroek

Het schandaal rond Weiner (46) begon anderhalve week geleden, toen er op de Twitter-account van de politicus een foto verscheen van het kruis van een man in onderbroek. De foto was gericht aan een studente, maar was te zien voor 50.000 volgers.

Weiner hield dagenlang vol dat iemand zijn computer gehackt had om hem voor schut te zetten. Toch wilde hij niet ontkennen dat het een foto van zijn geslachtsdeel was. "Ik weet het gewoon niet zeker", hield hij vol.

Gisteren doken er echter nieuwe foto's op van hem, half ontbloot in zijn kantoor en dit keer duidelijk herkenbaar. Enkele uren later belegde Weiner de persconferentie.

Excuses

Tijdens de bijeenkomst met de pers gaf Weiner onomwonden toe dat hij de foto geplaatst had. "Het was bedoeld als grap en had als direct bericht naar die vrouw in Seattle gestuurd moeten worden."

"Toen ik me realiseerde wat er gebeurd was, raakte ik in paniek. Ik haalde de foto weg en zei dat ik gehackt was. Dat was fout."

Volgens Weiner onderhield hij vaker pikante contacten met vrouwen via het internet, maar is het nooit tot echte ontmoetingen gekomen.

Weiner, die duidelijk geëmotioneerd was, bood tijdens de persconferentie zijn vrouw Huma excuses aan. Hij trouwde vorig jaar met haar. Ze was niet aanwezig, maar volgens de politicus gaan de twee niet uit elkaar.

Weiner gold als een belangrijke progressieve medestander van president Obama in het Congres. Hij had de ambitie om in 2013 burgemeester van New York te worden, maar zal die plannen voorlopig in de ijskast moeten zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl