Boom snelste in proloog Dauphiné

Lars Boom Lars Boom NOS

Lars Boom heeft op imposante wijze de proloog van de Dauphiné Libéré op zijn naam gebracht.

De Rabobank-renner was in de race tegen de klok over 5,4 kilometer in Saint-Jean-de-Maurienne Aleksandr Vinokoerov (Astana) 0.03 te snel af.

Bradley Wiggins (Team Sky) werd derde op zes seconden, Joost Posthuma (Leopard Trek) zesde.

Ook Rabobank-kopman Robert Gesink kan terugkijken op een goede proloog. De deze week 25 jaar geworden Varssevelder eindigde als 29ste op zestien seconden van Boom, die met een gemiddelde van meer dan 51 kilometer over de straten van het dorpje in de Savoie denderde.

Deel deze pagina

Audio Interview + analyse

  • Boom na zege in proloog Dauphiné Lars Boom imponeerde in de proloog van de Dauphiné Libéré. De Nederlander van Rabobank won de 5,4 kilometer lange tijdrit en... bleef Aleksandr Vinokoerov en Bradley Wiggins respectievelijk twee en vijf seconden voor. Steven Dalebout sprak met hem.
  • Vierhouten na zege Boom in Dauphiné Aart Vierhouten over de proloog van de Dauphiné Libéré 2011. Rabobank-renner Lars Boom klokte de snelste tijd.

Video De beelden

Boom snelste in proloog Dauphiné

De Tour de France begint langzaam zijn schaduw vooruit te werpen. De Dauphiné Libéré is voor veel Tour-favorieten de ideale... voorbereiding. De Franse etappewedstrijd begon met een proloog.

Video en Audio

  • » Lions thuis te sterk voor Tongeren Video Een samenvatting van de handbalwedstrijd in de BENE-League tussen Limburg Lions en het Belgische...20 sep 2014, 607 keer afgespeeld
  • » Tijsterman en Lions, unieke combinatie Video Het is uniek in Nederland. Een vrouw die op het hoogste niveau mannen ?coacht. Maar dat is niet de...20 sep 2014, 2621 keer afgespeeld
  • » Luiten herovert koppositie in Wales Video Joost Luiten heeft de koppositie op het Wales Open heroverd. De Bleiswijker ging rond in 65 (-6).20 sep 2014, 166 keer afgespeeld

Meer video en audio