Boom snelste in proloog Dauphiné

Lars Boom Lars Boom NOS

Lars Boom heeft op imposante wijze de proloog van de Dauphiné Libéré op zijn naam gebracht.

De Rabobank-renner was in de race tegen de klok over 5,4 kilometer in Saint-Jean-de-Maurienne Aleksandr Vinokoerov (Astana) 0.03 te snel af.

Bradley Wiggins (Team Sky) werd derde op zes seconden, Joost Posthuma (Leopard Trek) zesde.

Ook Rabobank-kopman Robert Gesink kan terugkijken op een goede proloog. De deze week 25 jaar geworden Varssevelder eindigde als 29ste op zestien seconden van Boom, die met een gemiddelde van meer dan 51 kilometer over de straten van het dorpje in de Savoie denderde.

Deel deze pagina

Audio Interview + analyse

  • Boom na zege in proloog Dauphiné Lars Boom imponeerde in de proloog van de Dauphiné Libéré. De Nederlander van Rabobank won de 5,4 kilometer lange tijdrit en... bleef Aleksandr Vinokoerov en Bradley Wiggins respectievelijk twee en vijf seconden voor. Steven Dalebout sprak met hem.
  • Vierhouten na zege Boom in Dauphiné Aart Vierhouten over de proloog van de Dauphiné Libéré 2011. Rabobank-renner Lars Boom klokte de snelste tijd.

Video De beelden

Boom snelste in proloog Dauphiné

De Tour de France begint langzaam zijn schaduw vooruit te werpen. De Dauphiné Libéré is voor veel Tour-favorieten de ideale... voorbereiding. De Franse etappewedstrijd begon met een proloog.

Video en Audio

  • » CL: BATE Borisov - Athletic Bilbao Video Een samenvatting van het Champions League-duel BATE Borisov en Athletic Bilbao (2-1).30 sep 2014, 4810 keer afgespeeld
  • » CL: Manchester City - AS Roma Video Een samenvatting van het Champions League-duel Manchester City - AS Roma (1-1).30 sep 2014, 13205 keer afgespeeld
  • » CL: FC Schalke 04 - NK Maribor Video Een samenvatting van het Champions League-duel FC Schalke 04 - NK Maribor (1-1).30 sep 2014, 9976 keer afgespeeld

Meer video en audio