Sjinkie Knegt tijdens de Olympische Spelen in Peking
NOS Schaatsen

KNSB stuurt mopperende Knegt niet naar EK shorttrack in Polen

Sjinkie Knegt is niet opgenomen in de Nederlandse selectie voor de EK shorttrack, die over anderhalve week worden gehouden in het Poolse Gdansk.

De 33-jarige Knegt kampte sinds een lelijke val bij de wereldbekerwedstrijden in Kazachstan met rugproblemen en slaagde er afgelopen weekeinde bij de NK in Leeuwarden niet in om op eigen kracht een startbewijs te veroveren. De Fries moest daarom hopen op een aanwijsplek, maar de selectiecommissie shorttrack van schaatsbond KNSB besloot daar niet toe.

Knegt is in het bezit van twaalf gouden EK- en vier gouden WK-medailles. In 2014 was hij de eerste Nederlander ooit die een (bronzen) shorttrackmedaille won op de Olympische Spelen.

Sjinkie Knegt beleefde weinig plezier aan de NK in Leeuwarden en maakte dat in dit interview ook duidelijk:

Knegt loopt leeg: 'Heb helemaal niks met NK en dat gaat niet veranderen ook'

Jens van 't Wout is in Gdansk de enige Nederlandse man die op alle afstanden uitkomt. Ook Itzhak de Laat, Melle van 't Wout, Daan Kos en Friso Emons reizen af naar Polen.

Bij de vrouwen komen Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer op alle afstanden in actie. Verder gaan Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Michelle Velzeboer mee naar de EK, die van 13 tot en met 15 januari worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl