Hypnotiseur laat gasten in trance achter

Een Britse hypnoseshow moest gisteren vroegtijdig afgebroken worden nadat de hypnotiseur buiten bewustzijn was geraakt na een val. Drie mensen die hij net in trance had gebracht moesten 'slapend' op toneel achterblijven.

David Days had net drie vrijwilligers uit het publiek onder hypnose gebracht toen hij struikelde over een van hun voeten en buiten westen raakte.

"We dachten eerst dat het erbij hoorden en vonden het allemaal wel leuk", vertelt een toeschouwer aan de BBC. "Maar toen werd de hypnotiseur van toneel gedragen en rende iemand het podium over om een EHBO-doos te brengen."

Opname

Omdat het een tijd duurde voordat Days weer bij kennis was, werd het publiek verzocht de zaal te verlaten. Ondertussen zaten de drie vrijwilligers nog altijd op het toneel zonder dat ze reageerden op de commotie.

Toen hij hersteld was kon Days uiteindelijk zelf de drie uit hun trance halen. Volgens zijn manager had hij in geval van nood ook een geluidsopname van Days bij zich om de vrijwilligers uit hun hypnose te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl