NOS VoetbalAangepast

Vrouwen AZ worden Witte Leeuwinnen

Telstar neemt vrijwel de complete vrouwenselectie van AZ over.

AZ besloot enige tijd geleden niet meer aan de eredivisie voor vrouwen mee te doen, terwijl de club uit Velsen-Zuid juist toetreedt tot de hoogste klasse.

AZ werd de afgelopen drie jaar kampioen en legde in mei nog beslag op de KNVB-beker. De club had echter al eerder om financiële redenen besloten de stekker uit de vrouwenploeg te trekken.

Familieclub

Algemeen directeur Pieter de Waard geeft aan dat Telstar twee initiatiefnemers heeft die de club in ieder geval vier seizoenen financieel steunen. "Zij zullen zekerheden leveren, waardoor er ook ruimte is voor de vrouwentak. Wij zijn eigenlijk een familieclub en daarom vinden we het heel belangrijk dat vrouwen aansluiting vinden bij onze voetbalclub."

Voor boegbeeld Daphne Koster is het heel belangrijk dat er een club vertrouwen heeft in het vrouwenteam. "Ik begreep niet waarom AZ niet met ons door wilde. Met de betrokkenheid bij Telstar denk ik dat het wel goed gaat komen. De club heeft ook qua succes wel wat te verdienen en daar willen wij wel voor zorgen."

Vrouwenvoetbal Noord-Holland

De afgelopen jaren speelden de vrouwen van AZ hun thuiswedstrijden al in het stadion van Telstar. De club uit Alkmaar heeft een samenwerkingsverband met de streekgenoot.

Om het vrouwenvoetbal bij Telstar tot een succes te maken is de stichting Vrouwenvoetbal Noord-Holland opgericht. Die zorgt de komende vier jaar voor de financiering van de vrouwenploeg van Telstar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl