NOS NieuwsAangepast

Twee doden bij geweld in Hoensbroek

De man die in Hoensbroek door de politie is doodgeschoten, nadat hij met met samoeraizwaard en bijl zijn buren te lijf was gegaan, was een 41-jarige met psychische problemen.

Hij bracht een buurtbewoner om, twee anderen raakten zwaargewond. De man kreeg het aan de stok met buurtwoners toen hij met brandende fakkels door de wijk liep.

Coniferen

Een overbuurman zag het allemaal gebeuren. "Ik wilde net weg met mijn scootmobiel, maar toen ik het paadje uitkwam, liep hij daar met twee fakkels en riep: 'Ik steek alles in brand hier, maak dat je wegkomt, anders steek ik jou ook in brand'."

De man riep ook dat hij coniferen in brand zou steken. Toen omwonenden dat wilden verhinderen, rende hij naar huis om een bijl en een soort zwaard te halen.

"Daarmee is hij op een aantal mensen gaan inslaan, waarbij een 52-jarige buurtgenoot is overleden en twee mannen (50 en 48 jaar) zwaargewond raakten", vertelde een politiewoordvoerder.

Onduidelijk

Toen de dader vervolgens de gealarmeerde politie, die de man probeerde te kalmeren, met de dood bedreigde, werd hij doodgeschoten.

Het is nog steeds onduidelijk waarom de dader zo agressief werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl