NOS WielrennenAangepast

Ronde van Azerbeidjan trekt óók bekijks

De ogen van de wielerwereld waren in mei vooral op de Giro d'Ítalia gericht. Maar duizenden kilometers verderop vond er in Iran ook een UCI-ronde plaats. De plaats van handeling was de provincie Azerbeidjan in het noord-westen van Iran.

In een land waar voetbal en worstelen de grootste sporten zijn, wordt niet snel een wielerronde verwacht. En dat, gezien de politieke situatie, een internationaal deelnemersveld aan de start verscheen, mag ook opmerkelijk genoemd worden.

Dopingzondaars warmen op in Iran

Toch maakt deze zesdaagse Ronde van Azerbeidjan deel uit van de officiele UCI Asia Tour. Naast de aanwezigheid van de beste renners van Iran (Ghader Mizbani, Hossein Askari en Mehdi Sohrabi), werd de ronde door Stefan Schumacher en Davide Rebellin gebruikt om wedstrijdritme op te doen.

Schumacher en Rebellin keerden onlangs terug van een tweejarige schorsing wegens dopinggebruik en komen nu uit voor de Italiaanse Miche-Guerciotti formatie.

NOS-verslaggever Erwin Bak maakte gedurende de Ronde van Azerbeidjan een sfeerverslag in het land waar hoofddoekjes voor vrouwen verplicht zijn en sociale media en alcohol verboden zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl