Heracles grijpt periodetitel in eerste divisie, concurrent Zwolle hard onderuit

De eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie is gewonnen door Heracles Almelo.

Terwijl concurrent PEC Zwolle in de tiende speelronde op pijnlijke wijze verloor bij FC Dordrecht (3-0), wisten de Almeloërs in een doelpuntrijk duel af te rekenen met De Graafschap: 3-2.

Na vijf minuten voetballen kwam Heracles al op voorsprong. Emil Hansson scoorde op aangeven van Nikolai Laursen. De Graafschap beet daarna brutaal van zich af. Dat resulteerde in de gelijkmaker na achttien minuten. De ene routinier, Alexander Büttner, bediende de andere: Siem de Jong.

In de tweede helft kwam Heracles beter voor de dag. Na vier minuten was Samuel Armenteros trefzeker. Ondanks het betere spel van de Almeloërs kwam De Graafschap toch weer op gelijke hoogte. Een scherpe counter werd afgerond door Danzell Gravenberch.

Een stunt zat er uiteindelijk niet in voor de ploeg uit Doetinchem. Heracles-middenvelder Thomas Bruns kopte Heracles een paar minuten later weer op voorsprong. Daarna werd er niet meer gescoord op Erve Asito.

PEC verliest, Kuyt wint

Het was een teleurstellende avond voor PEC Zwolle bij laagvlieger FC Dordrecht. De Zwollenaren kwamen al na vier minuten op achterstand. Aliou Baldé, huurling van Feyenoord, maakte het doelpunt. Vlak voor rust kreeg Dordrecht nog twee levensgrote kansen, maar die werden niet benut.

Een kwartier voor tijd werd het klusje geklaard: Pepijn Doesburg en Anouar El Azzouzi bepaalden de eindstand op 3-0. De achterstand op koploper Heracles bedraagt na vanavond vijf punten. Volgende week spelen beide ploegen tegen elkaar, in Zwolle.

ADO Den Haag, van trainer Dirk Kuijt, boekte een knappe 1-0 overwinning op nummer drie FC Eindhoven. Thomas Verheyht maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De Hagenezen staan nu vijftiende.